140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Шести сме на световното първенство по риболов на плувка в Италия

световно първенство плувка

Страхотно представяне на българския отбор по риболов на плувка на световното първенство в Италия! След по-слаби изяви през първия ден е последвал истински фурор с победа за нашите през втория ден и изкачване до шестата позиция в крайното класиране от 23 участващи отбора. Световен шампион е Италия, втори е тимът на Чехия, а трети – Англия. Мишо Илков е десети в индивидуалното класиране, а Славчо Петров – тринадесети.

световно първенство плувка

Дългоочакваният пробив на наш национален отбор на риболов на плувка на най-високо ниво е факт. След силните изяви на спинингистите, ето че и плувкаджиите се показаха в отлична светлина и взеха призово класиране от мондиала в най-популярната риболовна дисциплина. Това носи престиж, а страната ни се очертава все по-ярко на риболовната карта на света.

световно първенство плувка

Риболовът, както се видя и от тренировките, се оказа изключително труден, заради непостоянството в изявите на рибите. Налагаха се чести тактически промени и бързо настройване към конкретната обстановка. Очевидно нашите момчета са се справили блестящо, след като във втория манш финишират като победители.

Тепърва ще очакваме повече подробности от престоя и изявите на нашите национали, след като се приберат и отпочинат. Но на провелия се световен шампионат на река Минчо в Италия името на България се споменаваше често и то с добро – като приятната изненада на Мондиала.

световно първенство плувка

Припомняме, че съвсем скоро имахме други поводи за удовлетворение от състезателния риболов. На провелото се на река Въча край девинското село Михалково световно първенство по улов на пъстърва на спининг нашият отбор взе бронзовите медали, а капинатът Георги Гетов стана световен вицешампион.

Генерално класиране

1. Италия – 75 н.т.

2. Чехия – 86,5 н.т.

3. Англия – 89 н.т.

4. Белгия – 93 н.т.

5. Унгария – 94 н.т.

6. БЪЛГАРИЯ – 97,5 Н.Т.

7. Нидерландия – 105 н.т.

8. Франция – 108,5 н.т.

9. Хърватия – 112,5 н.т.

10. Словения – 114 н.т.

Младен ДОБРЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ