140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Заловиха бракониери с отстреляна кошута в Еленския Балкан

бракониери кошута

Незаконен среднощен лов в землището на с. Костел, Еленска община, разследват служители от полицейското управление в гр. Елена. Един бракониер е заловен след полунощ в понеделник срещу вторник след сигнал на охранител, който обхождал района на държавния дивечовъден участък „Буковец”, отдаден за стопанисване на фирма „Гимел” АД. Той забелязал двама нарушители, които стреляли по едър дивеч, задържал единия, а другият успял да избяга.
На подадения в полицията сигнал нейни служители реагирали веднага, пристигнали на мястото и установили самоличността на заловения бракониер – 51-годишен мъж от с. Бяла паланка, община Твърдица. Информацията от полицията е, че задържаният е известен и с други нарушения на закона, които не са свързали с лова, имал и присъд
Полицаите са иззели от заловения бракониер огнестрелно оръжие, за което той нямал задължителното разрешително. У него намерена и разфасована отстреляна кошута от благороден елен.
По-късно е задържан и другият участник в бракониерския лов – 29-годишен ловец от същото село – Бяла паланка, член на ЛРС-Твърдица. Той обаче имал разрешително за намереното у него оръжие.
Двамата са задържани за 24 часа. Разследването за отстрела на кошута продължава. След неговото приключване ръководството на сдружението ще решава как да бъде наказан неговият член, който е участвал в бракониерския лов. Вероятно той ще бъде изключен, както предвижда законът в такива случаи.

Милка ДЕНЕВА

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ