140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Банатските българи се възхитиха на нашата експозиция в Будапеща

банатските изложение

На 7 октомври българката експозиция на Световното ловно изложение в Будапеща бе посетена от група на банатски българи, членове на тяхното „Ловджийско дружество“ от село Стар Бешенов, като бяха топло посрещнати от нашите представители. Екскурзията е организирана и платена от Съюза на банатските българи, като целта е ловците да се запознаят с историята на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ и трофейните постижения на родното ловно стопанство.

банатските изложение

„Много исках да запозная колегите от нашето ловджийско дружество, което се състои от 44 члена, предимно българи, с капиталните трофеи на България – заяви Георги Наков, депутат и представител на българското малцинство в румънския парламент. – В нашия ловностопански район не разполагаме с едър дивеч и за всички бе много любопитно да видят световния рекорд от благороден елен и бившия световен рекорд от дива свиня. Смятам, че експозицията е невероятна, може би най-добрата на световното изложение. Всяко ловно изложение има своята голяма роля за осведомяване и ограмотяване на обществото по отношение ролята на ловците и тяхната природосъобразна дейност. Хора, които не са стъпвали в природата, смятат ловците за убийци, затова този тип демонстрации дават възможност, особено на децата, да се докоснат до това, което означава ловът, и да го приемат като природозащитна дейност.“

Според банатските българи в Румъния ловът играе голяма дипломатическа роля между двете страни, възможностите на нашето ловно стопанство са добре познати у тях и много румънски ловци идват на лов в България. Те ще се увеличат и още повече след абсурдната забрана в северната ни съседка за лов на прелетен дивеч.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ