НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

Банатските българи се възхитиха на нашата експозиция в Будапеща

банатските изложение

На 7 октомври българката експозиция на Световното ловно изложение в Будапеща бе посетена от група на банатски българи, членове на тяхното „Ловджийско дружество“ от село Стар Бешенов, като бяха топло посрещнати от нашите представители. Екскурзията е организирана и платена от Съюза на банатските българи, като целта е ловците да се запознаят с историята на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ и трофейните постижения на родното ловно стопанство.

банатските изложение

„Много исках да запозная колегите от нашето ловджийско дружество, което се състои от 44 члена, предимно българи, с капиталните трофеи на България – заяви Георги Наков, депутат и представител на българското малцинство в румънския парламент. – В нашия ловностопански район не разполагаме с едър дивеч и за всички бе много любопитно да видят световния рекорд от благороден елен и бившия световен рекорд от дива свиня. Смятам, че експозицията е невероятна, може би най-добрата на световното изложение. Всяко ловно изложение има своята голяма роля за осведомяване и ограмотяване на обществото по отношение ролята на ловците и тяхната природосъобразна дейност. Хора, които не са стъпвали в природата, смятат ловците за убийци, затова този тип демонстрации дават възможност, особено на децата, да се докоснат до това, което означава ловът, и да го приемат като природозащитна дейност.“

Според банатските българи в Румъния ловът играе голяма дипломатическа роля между двете страни, възможностите на нашето ловно стопанство са добре познати у тях и много румънски ловци идват на лов в България. Те ще се увеличат и още повече след абсурдната забрана в северната ни съседка за лов на прелетен дивеч.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ