140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Министър Бозуков посети българската експозиция на Световното ловно изложение в Будапеща

световното бозуков

На 6 октомври министърът на Министерството на земеделието, храните и горите проф. Христо Бозуков, на когото предстои среща със земеделските министри от Вишеградската четворка, посети българската експозиция на Световното ловно изложение в Будапеща.

световното бозуков

Той беше посрещнат от представителите на Националното ловно-рибарско сдружение и Изпълнителната агенция по горите, които подробно го запознаха с трофейната ни изложба и историческата част на нашия щанд.

световното бозуков

Специално за сайта SLRB.BG министър Бозуков заяви:

„Изключително съм впечатлен от българската експозиция. Личи си, че сме подходили много сериозно към нашето представяне на световното изложение и имаме една от най-добрите изложби от капитални трофеи. Събития от такъв мащаб се организират много рядко – това е едва четвъртото световно ловно изложение, затова е важно да покажем на Европа и света нашите постижения в ловното дело.

Разбира се, това е възможност да представим нашите ловни стопанства, които дават неповторими възможности за лов по линия на организирания ловен туризъм на типичните за нашата страна ловни видове, чиито популации са с доказани трофейни качества.

Прави ми впечатление, че домакини и гостуващите изложители са отделили специално внимание на децата. Работата с подрастващото поколение е важна, тъй като нашите деца виждат дивите животни само по телевизията. Срещата на младежите по време на световното изложение с експонираните трофей, препарати, идиорами и различните опознавателни и занимателни игри и забавления е начин да ги привлечем към дивата природа и опазването на нейните прекрасни обитатели.“

50 години по-късно – В Будапеща отново се провежда Световно ловно изложение под надслов “В едно с природата”

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ