140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Нидерландци спечелиха златото на Световното по фидер в Пловдив

световно фидер

Страхотното представяне на нидерландците от JWP „Waterservize“ от първия ден на провелия се в Пловдив световен шампионат по фидер риболов, бе продължено със силни изяви и в неделния ден. Отборът натрупа солиден аванс пред преследвачите и спечели шампионската титла доста убедително с 26 наказателни точки, изпреварвайки втория тим с цели 16 точки.

Да уточним какво представляват тези шампионски 26 точки. През първия ден нидерландците взеха три първи, едно второ и едно седмо място. Вторият манш им донесе две първи, трето, четвърто и пето място. Все класирания сред челниците. Англичаните от „Drenan Barnsley Black“, които бяха втори и след първия манш, взеха среброто с актив от 42,5 н.т., а за бронза най-достойни се оказаха унгарците от „Maros Waterland“ с 51,5 н.т.

световно фидер

Нашите два участващи отбора „Вижън МФ Такъл“ и „При майсторите“ заеха места в златната среда (съответно 14-то и 15-то) след първия манш. Имахме надежди, че ще могат да се преборят за по-предно място. Приемахме влизане в първата десетка за успех. Не се получи, даже изостанахме във втория манш и се наредихме в крайното класиране така: 20-то място за „Вижън МФ Такъл“ и 23-то място за „При майсторите“. Не бива обаче да сме максималисти. Това е сравнително нова състезателна дисциплина у нас и допирът до най-големите майстори по фидер е безценен опит.

световно фидер

След спокойните, слънчеви и приятни метеорологични условия в съботния ден, в неделното утро Гребният канал посрещна фидеристите с доста по-хладно и ветровито време. Това нямаше как да не се отрази на поведението на рибите, но в каква посока? Е, чудеса в улова отново нямаше. Рибите се размърдаха, но едва по обяд, когато отново каракудите бяха водещи в улова. Шараните си останаха редки бонуси, а тук-там хващаха и по някой кефал, уклей, слънчак.

световно фидер

Официалното награждаване на шампионите и подгласниците им бе на трибуната на Гребната база. Заради наложените в страната противоепидемични мерки не беше допускана публика на Гребния канал нито по време на състезанието, нито при церемонията по награждаването. 

Младен Добрев

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ