140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

След незаконен отстрел на две сърни от ЛРС-Хасково заявиха: Непримирими сме към бракониерите

лрс-хасково сърни

34-годишен мъж е задържан след като е отстрелял  две сърни, съобщиха от хасковската полиция. На 24 октомври, без да има разрешително, той убил сърна и малкото и в  местността „Градище“ край  село Брястово, община Минерални бани.

След като открили три гилзи до труповете на животните , полицаите бързо издирили бракониера. Той е  от близкото до Минерални бани с. Езерово. Член е на дружината в с. Воден към ЛРС-Първомай. Мъжът е направил самопризнание,  огнестрелното му оръжие е иззето.

По сведения на ловци от ЛРД-Минерални бани/ в състава на хасковското сдружение/  не за първи път техни колеги от Воден навлиза тнезаконно  в територията им. И досега е имало сигнали за такива прояви, но последното нагло своеволие надхвърля всякакви граници, казват те.

„Ние сме непримирими към бракониерството, не може да позволим някой да влиза в нашите ловни полета и да унищожава дивеча, за който полагаме  грижи и го пазим” – категоричен е Желязко Живаков, председател на ЛРС-Хасково.

Заловиха бракониери с отстреляна кошута в Еленския Балкан

Хасковски ловци коментират, че  драстичен случай като този не трябва да остава без последствия за извършителите. Те държат да има гласност за такива бракониерски набези, които създават проблеми на дружините и ощетяват природата.  Тази категорична  позиция  управителният съвет на ЛРС-Хасково нееднократно е заявявал пред националното ръководство на Съюза.

Златка Михайлова

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ