140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Сръбските ловци честваха 125 години от създаването на техния ловен Съюз

125 сърбия

На 30 октомври във Военния дом в Белград тържествено бе отбелязана 125-годишнината на Сръбския ловен съюз. България бе представена от председателя на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев и главния секретар Даниел Тошков.

125 сърбия

Сред официалните гости бяха председателят на Народното събрание на Сърбия Ивица Дачич, министърът на вътрешните работи Александър Вулин, държавният секретар Бранко Живанович, зам. генералният секретар на Международния съвет по лова и опазването на дивеча Марк Райън, представители на ловните организации от балканските страни.

125 сърбия

В поздравителния адрес на УС на НЛРС-СЛРБ се казва:

„Повече от век, вашата любов към природата и нейните блага, вашият патриотизъм и единство проличават в грижата и опазването на изключително интересния и богат животински свят. Високите критерии, които поставяте, са гарант за бъдещото развитие на ловното и риболовно дело във вашата Родина. Зад постиженията на вашата организация стоят ентусиазъм, вяра и професионализъм на членовете, отдадени на благородната кауза за грижата и съхранението на живата природа на Сърбия.“

125 сърбия

С думите: „Съюзът на ловците и риболовците в България и Сръбският ловен съюз винаги са били и ще бъдат заедно в името на общата си кауза – лова, риболова и съхраняването на природата за бъдещите поколения.“ – инж. Василев връчи на сръбските си колеги Почетния знак на НЛРС-СЛРБ.

125 сърбия

След кратка програма с изпълнения на сръбски фолклорни песни и поезия, благодарствени почетни плакети бяха връчени на представителите на Военното министерство, Министерството на вътрешните и Народното събрание за добрата съвместна работа по опазването на дивата природа и прилагането на устойчивите ловни практики.

125 сърбия

Председателят на Сръбския ловен съюз Братислав Чиркович каза:

„За мен е изключителна чест да съм начело на нашата 125-годишна организация. Тя е една от първите обществени обединения в нашата страна, една от пазителките на сръбския дух и национални идеали. Днес обединява 256 ловни сдружения, два дамски клуба и два клуба на соколарите. Наши членове са 85 хиляди ловци, които спазват традициите на първооснователите да се грижат за природата и да увеличават дивечовите популации.

125 сърбия

Тази годишнина не означава, че нашият Съюз е стар, напротив, използвайки най-новите научни знания и технологии ние приобщаваме новото поколение към нашите цели, създаваме мостове към природозащитните организации, за да има бъдеще за лова и родната природа.“

125 сърбия
125 сърбия
125 сърбия
125 сърбия

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ