140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Втората доставка на диви зайци от Словакия бе успешно реализирана

див заек внос производство

На 1 октомври със специализиран транспорт на фирма ,,Сокол-БЛРС” ЕООД, включващ необходимото здравно обслужване по доставката на дивеча, в страната бяха успешно докарани 256 диви заека на над 60-дневна възраст.

Животните бяха внесени от Словакия, чийто опит в производството, отглеждането и разселването на див заек нашата страна почерпи, за да разгърне по-мащабно и качествено досегашната дивечовъдна практика в това отношение.

Дивите зайци бяха доставени на ЛРС-Септември, ЛРС-Брезово, ЛРС-Кърджали, ЛРС-София-изток, ЛРС-Сливница, ЛРС-Панагюрище.След разселването им в природата от страна на ловните сдружения те намериха своите нови местообитания. Там те ще заздравят и обогатят вече съществуващата местна популация. Ловците са доволни от качеството на дивеча и са обнадеждени, че след време присъствието на дивия заек из ловните им полета ще бъде чувствително увеличено.

див заек внос производство

Припомняме, че вносът на див заек от други европейски страни се наложи поради ограничените все още възможности за собствено производство на фирма ,,Сокол-БЛРС” ЕООД. Капацитетът на фирмата към момента дава възможност за произвеждането на 700-800 диви заека, което е крайно недостатъчно за нуждите на ловните сдружения в страната.

див заек внос производство

В изпълнение на решението на УС на НЛРС-СЛРБ за стартиране на производството на див заек в стопанствата на ,,Сокол-БЛРС” ЕООД фирмата ще продължава да обменя опит и доказани практики, да се стреми да реализира замисъла за възвръщане на богатството от див заек, типично в миналото за страната ни.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ