140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Ефективни присъди за убийците на зубъра от ДЛС „Воден-Ири Хисар”

зубър Воден-Ири Хисар

Най-сетне има ефективни присъди за бракониери. Двама мъже са осъдени за убийството на зубър територията на Държавното ловно стопанство „Воден-Ири Хисар“  през пролетта на тази година. Както сайтът SLRB.BG своевременно информира, браниерството е извършено на 27 март, като в него са участвали трима души на 36, 31 и 27-годишна възраст от  с. Дянково.  Двама от тях са с криминални прояви – увреждане, кражби и незаконна сеч. Единият е дългогодишен служител на ДЛС-„Воден-Ири Хисар“. Точно той е пробол с копието зубъра.

Жестоко убийство на зубър в ДЛС-„Воден-Ири Хисар“, животното е пронизано с копие

По случая към наказателна отговорност са привлечени двама от мъжете по обвинение, че са убили без надлежно разрешение за лов на едър дивеч и са прояви жестокост към гръбначно животно, причинявайки му противозаконна смърт.

Припомняме, че женското животно бе пронизано със специално изработено за случая копие, като ужасяващото престъпление е предхождано от продължителна гонка на зубъра с 15 кучета от породите Дого Аржентино, кангал и питбул. Оказало се, че част от кучетата не са на бракониерите , а те са ги взели „под наем“ от стопани, които заедно с ветеринарите са помогнали за улавянето им.

Единият подсъдим е получил шестмесечна ефективна присъда  „лишаване от свобода“, която ще изтърпи при общ режим. Вторият е осъден на девет месеца „лишаване от свобода”, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от три години.

Определението на съда, с което са одобрени постигнатите споразумения между прокуратурата и двамата подсъдими, е окончателно.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ