140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Горски хванаха учители бракониери, отстреляли сръндак

бракониери учители

Горски инспектори са заловили двама мъже, ловци, които работят като учители, на 29 и 51 години от Твърдица за бракониерство. Сигналът за незаконния лов е подаден на телефон 112 от горски служител на ‘ЮИДП’ –Сливен около 15.30 часа в събота /27 ноември/. В м. “Пърлъшка нива” в землището на град Трърдица при проверка на джип Нисан Терано, собственост на 51–годишния ловец Г. Д., в една от раниците са намерени части от сръндак. Месото било малко и не било много сигурно от какво е, но другият ловец – М. Г. /29г./, който от скоро е ловец,  в притеснението си признал. Казал, че е отстрелял сръндак и показал къде точно го е повалил. На мястото са намерени кожата на дивото животно и гилзата от куршума, с който е било застреляно.

„Работим в добър синхрон с директора на Югоизточното държавно предприятие Димчо Радев. Заедно осъществяваме необходимия контрол на стопанисващите дивеча и резултатите са видни. Ние сме установили пренасяне на дивечово месо и сега съставяме акт по реда на чл. 85 от ЗЛОД на собственика на джипа” -съобщи за  SLRB.BG инж. Георги Дончев, директор на РДГ–Сливен.

Дали полицаите ще успеят за докажат останалата част от бракониерството – незаконния отстрел на сръндака – ще стане ясно, след като приключат експертизите и завърши разследването.

От ЛРС-Твърдица, където членуват двамета учители-ловци, съобщиха, че има насрочено заседание на УС на сдружението, който ще се запознае с всички гледни точки по случая и ако установи бракониерство, ще реши как да бъдат наказани нарушителите.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ