НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Горски и полицаи разследват бракониерство на три диви животни

бракониери диви животни

Горски инспектори от РДГ – Сливен и полицаи от ОД на МВР в Ямбол разследват нагло среднощно бракониерство,  на което жертва са станали три диви животни – благороден елен, кошута и малко теленце. Инцидентът е от нощта на 5 срещу 6 ноември.  Официалният сигнал е подаден на 6  ноември от собственика на имот, който от обикновена нива, засята с есенници, бракониерите превърнали в местопрестъпление.

Нивата е на границата на ловищата на две ловни дружинки и  е почти до асфалта  на пътя между Болярово и Елхово. Близо е да землището на село Добрич. Не много далеч има малка гора, а в непосредствена близост се намира ябълкова градина. Към нея вероятно са се били запътили дивите животни в търсене на храна, когато са ги издебнали  и безмилостно разстреляли бракониерите.

Въоръжените мъже влезли в земеделския имот  с джип, но докато драли убитите животните, за да приберат трофеите и месото, тежкото возило затънало в калта на прясно обработената и засята с есенници нива. Тогава се обадили за помощ. На място дошъл втори, по-мощен джип, и ги изкарал.

„Направили са нивата на човека дармадан”, разказват хора, видели на следващия ден местопрестъплението. Стопанинът подал жалба. В събота на 6 ноември горски и полицаи започнали проверки по къщите с цел събиране на доказателства.

Свидетели на престъплението няма. Според запознати полицейските служители наблюдават баща и син бизнесмени, заподозрени като извършители, но все още по случая се събират доказателства и се чакат експертизи.

„Съвместно със служители на ОД на МВР Ямбол задържахме месо и трофеи. Предадохме ги на отговорно пазене на ДГС–Тунджа, за да се съхраняват при необходимите условия. Освен това, държавното горско стопанство ще наеме експерт от тракийския университет, който ще каже дали това месо е дивечово. Скоро очаквам резултат.”, обяви специално за сайта SLRB.BG  какви действия са предприели по случая горските инспектори инж. Георги Дончев, директор на РДГ–Сливен.

Местни ловци припомнят, че в същия район това лято са били намерени убити 2 кошути, също незаконно отстреляни. Бракониерите още не са открити, но полицията търси връзка между двете нагли посегателства върху богатството на дивата природа.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ