140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Ловец застреля колега по време на лов за хищници

ловец застреля колега

Ловец е застрелял свой колега ловец по време на нощен лов на хищници в ловностопанския район на ЛРС-Момчилград. Нелепият инцидент, отнел живота на 30-годишния, багерист по професия, ловец е от изминалия уикенд. Случило се е в полунощ на събота срещу неделя.

„Ловът е напълно законен. Двамата ловци са били на лов за хищници с разрешителни за индивидуален отстрел. Нелеп инцидент, за съжаление, завършил фатално за единия ловец – обясни за сайта SLRB.BG бившият председател на „Ловно сдружение „Родопи”-Момчилград” – гр. Момчилград Ангел Господинов. – Случило се е в района на едно стървилище. Единият от ловците излязъл внезапно пред колегата си, който точно в този момент дърпал спусъка на карабината си, прицелен в една лисица.”

Ловецът е задържан за 24 часа. По инцидента с трагичен край още върви полицейско разследване. Когато то приключи със съответното постановление управителният съвет на местното ловно-рибарско сдружение ще се произнесе със своя санкция.

НЛРС-СЛРБ призовава всички ловци да спазват правилата за безопасност по време на лов, които можете да откриете ТУК – ПРАВИЛА ЗА БЕЗОПАСНОСТ ПО ВРЕМЕ НА ЛОВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ