140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Стартира изложението ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ

природа лов риболов

На 30 март, след двегодишно прекъсване заради пандемията от Covid-19, в 3-а палата на Международния панаир в Пловдив тържествено бе открито 26-ото издание на ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ. Тази година темата е „Природозащитната дейност на ловеца“, като особено внимание се обръща на децата и тяхното възпитание в грижа и любов към природата.

природа лов риболов

Изложението ще продължи до 3 април и традиционно се организира под егидата на Министерството на земеделието. Негови партньори са  Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България”, Изпълнителната агенция по горите, държавни горски предприятия.

На откриването присъстваха зам.-министърът на земеделието Стефан Бурджев, председателят на НЛРС-СЛРБ Васил Василев, и.д. изпълнителен директор на ИАГ Филип Ковашки, председателят на комисията по земеделие в Народното събрание Пламен Абровски, депутати, представители на областната управа.

природа лов риболов

В своето приветствие зам.-министърът на земеделието Стефан Бурджев заяви:

„Изложението през годините се утвърди като един от най-важните форуми, провеждани в нашата държава, където се представят най-новите и иновативни решения за опазването на природните ресурси.

Анализът за 2021 г. показва, че във всички дивечови райони са се формирали стабилни дивечови популации. Изключение е единствено дивата свиня. Благодаря на нашите учени, специалистите по ловно и горско стопанство, за усилията им да се справим с тази епидемия.

Независимо от трудностите страната ни остава лидер по отношение на трофейните качества на различните видове едър дивеч. Това бе доказано и на световното ловно изложение през миналата година в Будапеща.“

природа лов риболов

През всичките дни на изложението посетителите имат възможност да видят изложба на ловни трофеи и паднали дивечови рога, където е представена и природозащитната дейност на НЛРС-СЛРБ под мотото – „С грижа към дивата природа“. Националната организация за първи път показва и атракция с добавена реалност – 3D модел на Световния рекорд на благороден елен (AR), която ще представлява особена атракция за младежите.

На 2 април на стрелбищния комплекс в с. Труд своето майсторство ще демонстрират състезатели по ловна стрелба с гладкостенно и нарезно оръжие от отборите на ИАГ, ДП, НЛРС-СЛРБ и БЛРС.

Същия ден на полигона за обучение на кучета в ТП „ДЛС Тракия“ ще се състоят полеви изпитания на кучета птичари по правилата на „Св. Хуберт”.

Пак на 2 април на гребния канал в Пловдив малчуганите ще могат да се включат в риболовен празник за деца до 12–годишна възраст.

Под надслов „Горичка в количка” ученици от средните училища в Пловдив ще се включат в обучения и игри.

природа лов риболов

Постоянно ще работи и комисия за оценка на ловни трофеи.

Международната изложба ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ  следва световните тенденции за сближаване на екологията и бизнеса, за съхраняването на природата и разумното използване на нейните богатства. Така всяка година се добавят нови сегменти и се разширява кръгът от изложители.

природа лов риболов

„Природа, Лов, Риболов“ показва  широка гама изделия и услуги от различни браншове, свързани с  ловния, риболовния и алтернативния туризъм. Тази година повече от 70 фирми и търговци предлагат на посетителите своите продукти и услуги.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ