140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Акция на служители на Съюза в Седмицата на гората

акция седмицата на гората

На 5 април служители на Националното ловно-рибарско сдружение се включиха в залесяване на нова гора в района на с. Златуша, Софийска област. Инициативата е по повод Седмицата на гората, която тази година се отбелязва от 4 до 10 април, е бе организирана от Изпълнитена агенция по горите със съдействието на ДГС Сливница. Десетки фиданки от черен бор бяха заседани в определения терен от възрасни и деца.

Ето какво сподели един от участниците в залесяването – Любомир Стефанов, експерт от НЛРС-СЛРБ, които смело работеше с меча на Колесов.

акция седмицата на гората

„Не е важно какво количество и какъв вид посадъчен материал сме засадили в гората, най-важното е, че когато пристигнахме на мястото с колегите от НЛРС-СЛРБ, видяхме голяма група от ентусиазирани деца на видима възраст от 10-12 години . Част от тях бяха деца на колеги от ИАГ, но повечето бяха дошли с родителите си, когато разбрали за инициативата по повод Седмицата на гората и се бяха отзовали в хубавия слънчев ден да обогатят българската природа.

Точно това възпитание трябва да има всеки  родител върху идващите поколения и да се наложи мнението, че за да чуеш песента на птица, не трябва да я сложиш клетка, а е нужно просто да посадиш дърво.

Човек произлиза от природата и никога не бива да къса тази нишка, трябва завинаги да остане загрижен за нея и с всичките си действия и възпитание, което може да предаде на поколенията, да добринася за нейното опазване.” 

А Снежина Михайлова, също експерт към Националната организация, добави:

акция седмицата на гората

„За мен беше удоволствие да направя нещо по-различно, полезно и приятно. Мисля, че сме длъжници на природата, получаваме много от нея, а засаждането на дръвчета е един от най-лесните начини да подобрим света. Да засадиш дърво, да оставиш следа и част от себе си е нещо, което всеки трябва да изпита. Надявам се, че днес сме се справили и след време тук ще се оформи едно чудесно пространство за отдих.”

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ