140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Деца се състезаваха на Гребния канал в Пловдив (ВИДЕО)

състезание гребния канал

На 2 април на Гребния канал в Пловдив се проведе риболовно състезание за деца до 12 години. Организатори бяха Националното ловно-рибарско сдружение  и Районната дирекция на горите в Пловдив.

17 малчугани пристигнаха на Гребния канал със своите родители, въдици и такъми. В продължение на два часа малките риболовци ловиха кефали и слънчаци, които след измерването бяха върнати обратно във водоема, а победител стана Даниел Миндилев на 11 години с улов от 1, 300 кг риба. Негови подгласиници станаха десетгодишният Ненчо Пъков  с 1 кг и Мартин Добрев на 7 години с 530 г уловена риба.

състезание гребния канал

Директорът на рдг Пловдив Мирослав Димитров връчи на победителите купи, а за всички участници имаше грамоти и предметни награди – учебника „Рибарско училище“, учебни програми на дивечова тематика, шапки, плувки и фиданка от бял бор, която децата да засядат на подходящо място.

С рибарски кеп бе отличен  Даниел Миндилев за уловена най-голяма риба, а настолна игра получи най-малката участничка Теодора Спасова на 2.5 годинки.

състезание гребния канал

„Състезанието се провежда традиционно в рамките на изложението ПРИРОДА ЛОВ РИБОЛОВ в Международен панаир в Пловдив – сподели Мирослав Димитров. – Благодаря на децата и родителите, че успяха да отделят от своето време за риболовни забавления. През последните години горските и ловните организации обръщат особено внимание на работата с децата, като така се стараем да възпитаме у тях любов към природата и познаване на процесите, които протичат в нея.“

състезание гребния канал
състезание гребния канал

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ