140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Кошута със счупен крак откриха в центъра на Кърджали

кошута кърджали

Служители от Държавно ловно стопанство „Женда” в Кърджали спасиха кошута в безпомощно състояние.

Директорът на стопанството Радослав Боев каза, че са се обадили от телефон 112, че в парк „Горубсо” в района на Младежкия дом има кошута със счупен крак.

Веднага е изпратил служители да е приберат и транспортират в Ловен район „Болярци”. Полагат се  всички необходимите грижи за нея, за да оцелее, въпреки че счупеният крак трудно ще зарасне.

Потърсили са помощ от ветеринарния лекар в района. Кошутата е  била нападната и от кучета. Предполага се, че е бременна, което налага още по-сериозни грижи за нея.

Служител в стопанството, който се грижи за пострадалото животно, сподели, че е притеснен, защото счупеното е на лошо място и може да се наложи ампутация на крака.

По думите на Радослав Боев и друг път са приютявали пострадали сърни, намерени предимно от гъбари, след оздравяването и доотглеждането им са ги връщали в природата.

От стопанството са информирали за пострадалата кошута председателя на Ловно-рибарското сдружение в Кърджали, но тъй като не може да се определи на територията на коя ловна дружина е била. защото е намерена в центъра на града, са предприели действия  за транспортирането й до ловното стопанство.

Валери КОВАЧЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ