ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Задържаха бракониери, убили са бременна кошута

бракониери кошута

Двама бракониери, отстреляли бременна кошута на незаконно място за подхранване на дивеч, са задържали полицаите от РПУ-Асеновград. Арестът е резултат от съвместната работа на служители на Регионална дирекция по горите-Пловдив и Областната дирекция на МВР.

„Чух за бракониерството, но не зная детайли. В отпуск съм.  До сега никой не ме е търсил за съдействие по време на разследването”, обяви пред SLRB.BG   специалистът по лова на „Ловно-рибарско дружество Сокол – Асеновград” – гр. Асеновград Атанас Русафов.

Сигналът за наглото бракониерство е получен в събота преди Великден на телефон 112, уточняват от полицията в Пловдив. Веднага е сформиран екип от горски и полицаи, които извършили спешна проверка на указаното място в землището на асеновградското село Врата. Установено е, че на поляна е обособено нерегламентирано място за подхранване на дивеч и на него е отстреляна бременната кошута.

В хода на проверката на място са претърсени три намиращи се наблизо сгради. В две от тях са намерени незаконно съхранявани 15 ловни трофея. 13 от тях били от сръндак, а другите 2 от дива коза.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ