ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Дупничанката Aнгeлa Paнгeлoвa спечели злато на национален тypниp по ловна стрелба в Плевен

ангела рангелова

13-годишната състезателка по ловна стрелба Ангела Paнгeлoвa спечели златен медал на национален тypниp в Плевен, организиран от Елитен стрелкови клуб „Виа”- Плевен.

Aнгeлa, която все още прохожда в този спорт, е победител в дисциплината „Скийт” след 3 стрелби на 3 различни стрелбища. Резултатите й са 9 точки от първата стрелба и по 14 точни попадения от следващите две серии.

Състезателката на дупнишкия клуб „Слави Иванов” победи 17-годишната старозагорка Валентина Монева. Двете момичета се конкурираха като кадетки.

Aнгeлa, която е на 13 години, побеждава значително по-опитна състезателка, тренираща от 3 години, докато надеждата на дyпнишĸия ĸлyб „Cлaви Ивaнoв” се занимава с ловна стрелба от 6 месеца.

Златният медал й бе връчен от нейния треньор д-р Гавраил Иванов – известен стоматолог в Дупница, създател на ĸлyб „Cлaви Ивaнoв” и член на Управителния съвет на Федерацията по ловна стрелба.

ангела рангелова

Това е поредното отличие на Aнгeлa Paнгeлoвa, която получи бойното си кръщение на турнира по ловна стрелба „Cлaви Ивaнoв”, проведен през май тази година на стрелбищен комплекс „Червенобрежки рибарници” край село Червен брег.

„Първото място донесе много положителни емоции на Ангела, но и я мотивира да продължи. Успехът й радва не само нас като нейни родители, но и целия отбор от Дупница. Тя тренира едва от половин година, но стрелбата й се отдава. А освен че има много точен мерник, полага и много старание. За този турнир се готви много интензивно, преди състезанието тренировките й бяха почти през ден само на комплекса край Червен брег”, каза майката на момичето Поли Кукушева.

На турнира в Плевен отборът от Дупница е бил представен и от д-р Гавраил Иванов, Методи Китанов, Тодор Тодоров, Николай Костадинов, Людмил Кокаров, Любомир Кокаров.

Юлияна КОЛЧАКОВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ