ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Концeсионер хвана бракониер от с. Новачево, убил 2 сърни

бракониер новачево

Концесионерът на ловен участък в землището на село Бяла, собственост на РДГ-Сливен, е задържал бракониер, убил две сърни, и го е предал на органите на реда.

Екшънът се разиграл в м. “Узун баир”. Нарушителят е 33-годишният Неджет Ибрямов от сливенското село Новачево. 

„Неджет Ибрямов не е ловец. ЛРД-Новачево от една година отказа да членува в алтернативното ловно-рибарско сдружение „Средна гора” и дойде при нас в Ловно-рибарско дружество – гр. Сливен. Такъв ловец при нас няма”, заяви за сайта SLRB.BG специалистът по лова на сливенското сдружение Светослав Аврамов.

Сигналът е подаден в РДГ–Сливен и в местната полиция от представителя на концесионера Йонко Николов около 9 часа на 11 септември.

„Получихме сигнал от концесионерите на ловния участък. Организирахме незабавна проверка и установихме лице, ловувало с незаконна пушка и отстреляло две сърни”, обясни Неделчо Неделчев гл. специалист в Държавното горско стопанство в Сливен.

Веднага на място са пристигнали компетентни служители от двете звена, които са снели обяснения от замесените в инцидента.

При обиска у Наджет е намерено месо от две сърни, което било надлежно разфасовано. Открита е и една, още неодрана, глава на сръндак. Наблизо лежала и напълно сглобена и заредена ловна пушка.

Бракониерът е направил пълни самопризнания и дори завел органите на реда на мястото на отстрела. Там били намерени двете кожи на бракониерски убитите животни и една гилза.

Неизвестни са само лицата, които са придружавали бракониера в противозаконните му деяния. Според концесионера с него е имало поне още един човек, който е държал пушка, но успял да избяга в неизвестна посока.

 Нарушителят на Закона за лова и опазване на дивеча е задържан за бракониерство. Очаква се, след като приключи разследването, прокуратурата да му повдигне и обвинение за незаконно притежание на оръжие.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ