ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Шаранът бе най-търсен за празника

шаранът за празника

Традицията се спази и тази година – шаранът бе най-търсена­та и почитана риба, която българите приготвят за никулденската трапеза. Това показват наблюденията в дните около празника. Цените, на фона на голямата инфлация през тази година, са при­емливи, макар и доста по-високи от минали години.

Шаранът от знайни и незнайни производители бе нався­къде – и в големите вериги магазини, и по пазарите и рибните борси. В медиите не пропуснаха да претоплят темата с указания от експерти как да се избере прясна риба, за да не се купува не­качествена или застояла стока. Имаше и множество проверки от контролните органи, за да не се допуска бракониерски уловена риба да бъде продавана свободно.

С оглед на благодатната година и изобилието от черноморска риба, по приморските селища предпочетоха да се радват на де­ликатеси от паламуд на празничната трапеза. Имаше навсякъде и чернокоп, и сафрид, даже и някои по-малко известни черномор­ски риби на пазара, така че всеки си избира според своите вку­сови предпочитания. Е, при това изобилие, каквото не се помни поне от десетина години, няма как да се чудим защо шараните не са толкова почитани там.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ