ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Осмата национална трофейна изложба вече приема посетители

национална трофейна изложба

По време на откриването на Международното изложение „Природа, лов риболов“ в Пловдив с най-голям интерес безспорно се очакваше врати да отвори Палата №7 , където е представена 8-ата Национална трофейна изложба.

Тя бе открита още в първия ден на изложението – 22 март, и ще продължи дори след приключването в Седмицата на гората до 9 април.

национална трофейна изложба

На откриването председателят на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев каза:

„За нас е привилегия, че сме тук заедно с всички вас и ще поставим началото на честванията на 125-годишнината на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България”.

От основаването си, до днес цялата съзнателна дейност на българските ловци и риболовци е насочена към съхраняване, обогатяване, надграждане в любовта към природата и грижата за дивеча.

През 2021 г. Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България” бе прието за член на IUCN – Международния съюз за опазване на природата, което е огромно световно признание за неговата природозащитна дейност. Този съюз обединява повече от 1400 екологични организации от 160 държави.

На 8-та Национална трофейна изложба посетителите ще могат да видят 612 уникални трофея от 12 вида дивеч – благороден елен, елен лопатар, сърна, муфлон, дива свиня, вълк (череп и кожа), черепи от чакал, лисица, язовец, черен пор, белка.

национална трофейна изложба

Отделено е място и за националните ни рекорди, както и за бившите и настоящ световен рекорд от трофей на благороден елен, добити в България.

Тук е моментът да благодаря на Министерство на земеделието и Изпълнителна агенция по горите за съдействието, както и на всички ловци, които предоставиха своите трофеи.“

национална трофейна изложба
Инж. Василев представи на официалните гости акцентите в Националната трофейна изложба

Със златни медали са оценени 31 трофея от благороден елен, 6 от елен лопатар, 21 от сърна, 66 то дива свиня, 9 от череп на вълк, 32 йот чакал, 1 от лисица или общо 166 трофея.

национална трофейна изложба

Свои трофеи показва и най-успешният ловец на вълци в България, а вероятно и в цяла Европа Семир Хаджиев. С голям интерес се очакват и трофеят от дива свиня на асеновградчанина Илия Димитров, добит в края на миналата година, който има всички шансове да влезе в Топ 3 в класацията на родните трофеи от вида.

национална трофейна изложба

Изключително впечатляваща е диорамата на изложбата, която ще достави радост и на най-малките посетители.

Благодарност трябва да се изкаже на екипа на Националното сдружение, който направи всичко необходимо забележителното събитие да стане факт.

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ