140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Опит за измама с лични карти на трима кандидат-ловци

изпити опит за измама

Според информация на ИАГ по време на провеждане на изпит за придобиване право на лов на 27 юни в сградата на РДГ Благоевград, представители на дирекцията и служители на МВР са предотвратили опит за измама с лични документи на трима кандидат-ловци.

При проверка на личните карти преди началото на изпита, изпитната комисия се усъмнила в достоверността на документите. След допълнителна проверка, членовете на комисията от МВР установили, че три лица са представили лични карти, несъответстващи на тяхната самоличност.

Нарушителите са задържани от РУ на МВР. Образувано е бързо производство.

Шестима кандидат-ловци са на поправителен в ЛРС–Велико Търново

За тази година проверяващите се сблъскват за първи път с подобен инцидент, но назад в годините е имало и други такива случаи на опит за измама, коментират експертите. Припомняме, че електронният вариант на част от теоретичния изпит (електронен тест) на кандидатите за придобиване право на лов беше въведено с изменение и допълнение на Закона за лова и опазване на дивеча (ППЗЛОД) от 01.03.2023 г. Нововъведенията целят освен създаване на по-добра организация на изпитния процес, така и по-стриктен контрол върху лицата, придобиващи право на лов.

Според проверяващите новата система, свързана с въвеждането на електронен тест за кандидат-ловците работи успешно. Изпитната кампания започна в началото на юни и момента са се явили над 2000 кандидати, като средната успеваемост е около 60%.

От Изпълнителна агенция по горите заявяват, че в рамките на изпитната сесия техни служители провеждат интензивни проверки с цел предотвратяване на неточности и нарушения.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ