140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Ловци помагат в гасенето на пожарите в Хасковска област

хасковска област пожари

И ловци са сред доброволците, които участват в потушаването на огнените стихии в Хасковска област, които са заплаха и за дребния дивеч. Голям е пожарът в района на селата Сусам, Татарево и Гарваново, община Минерални бани.

В борбата срещу унищожителните пламъци се включиха членове на ловните дружини в Сусам и Минерални бани. Това съобщиха от ловното сдружение в Хасково, в което влиза и община Минерални бани.

В района на с. Дъбовец, намиращо се на територията на Държавно горско стопанство – Свиленград възникналият пожар извън горски фонд в последствие се разраства и навлиза в горски терен. Целият наличен състав на горското стопанство в Свиленград участва в гасенето. Екипи горски служители от стопанствата в Тополовград, Хасково и Елхово също са се притекли на помощ. Изпратена е тежка техника, която да прави просеки. Край свиленградското село Сладун възниква и друг пожар, който за радост не засяга горски фонд и с помощта на горски служители от ДЛС-Тополовград и ДГС-Елхово е бързо овладян.

В Хасковска област пожарникари, военнослужещи и доброволци се борят с потушаването на пожар, който се простира на територията на Държавно горско стопанство – Маджарово, в района на с. Малки воден. На пожарите в Дъбовец и Румелия е изпратена тежка техника, която да прави просеки. Горски служители и пожарен автомобил на Държавно горско стопанство – Ивайловград се справиха с възникнал пожар, при който e засегната площ от 20 дка горска територия.

Златка Михайлова

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ