ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Дружините от ЛРС-Троян бяха инструктирани за новия ловен сезон

троян

На 25 септември в Народно читалище „Наука – 1870“ се проведе инструктаж за ловците от ЛРС-Троян. Инструктажът беше проведен от представители на различни институции, включително Районна служба по безопасност и защита на населението (РСПБЗН), Районно управление (РУ) на МВР, Държавно горско стопанство (ДГС) Троян, ДГС Борима и ДГС Черни Осъм.

Основни теми на инструктажа бяха пожарна безопасност и гасене на горски пожари,  превантивни мерки за Африканската чума по свинете, основни положения в Закона за лова и опазване на дивеча, съхранение, носене и употреба на огнестрелно оръжие.

троян

Инспекторът от РСПБЗН – Троян гл. инспектор Петър Петров запозна ловците с основните правила за пожарна безопасност в гората. Той акцентира върху необходимостта от внимателно боравене с огън, особено при лоши метеорологични условия.

Ветеринарен лекар запозна ловците с мерките за ограничаване разпространението на АЧС. Той подчерта, че е важно ловците да спазват правилата за биосигурност, за да не се разпространява заразата в страната.

Специалистът по лова от ЛРС-Троян Сашо Василков запозна ловците с основните изисквания на закона за лова и опазване на дивеча. Той акцентира върху необходимостта от носене на светлоотразителни екипи, спазване на график за групово ловуване на дива свиня и избор на ръководител на ловния излет.

Главен инспектор по стрелкова подготовка от ОД МВР Ловеч запозна ловците с изискванията на закона за съхранение, носене и употреба на огнестрелно оръжие. Той подчерта, че е важно ловците да боравят с оръжието си безопасно и отговорно.

Руслана Попсавова

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ