НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Нов шампион на Националния турнир в дисциплината “Бягащ глиган” (ВИДЕО)

Бягащ глиган 2023

На исторически финал станаха свидетели участниците в четвъртия Националнен турнир в дисциплината “Бягащ глиган” за купата на НЛРС-СЛРБ.  Домакините от ЛРС-Велико Търново бяха направили перфектна организация, което спомогна на участниците да постигнат изключително високи резултати.

Под зоркия поглед на съдиите Пламен Филев и Васил Владов, победител стана представителят на ЛРС-Радомир Ивайло Банков. Той събра завидните 93 точки, с което остана недостижим на върха. С новата си пушка Бенели Арго E той показа на колегите си, че високият отстрел на едър дивеч в ЛРС-Радомир не е случаен. Той спечели купата на НЛРС-СЛРБ, ваучер от Chameleon hunting на стойност 600 лева и годишен абонамент за списание “Лов и риболов” за календарната 2024 година.

Високи резултати в зона „Изток“ на турнира „Бягащ глиган“ (ВИДЕО)

В истинско шоу се превърна разпределението на местата от 2-ро до 6-то, за които бяха проведени три престрелки. По идея на домакините престрелките се проведоха с два единични изстрела по мишената на бягащия глиган, като между тях се стреляше и статична оранжева паничка, която при попадение даваше 10 точки на ловеца. За 6-тото място в класирането състезателите се прострелваха на 25 метра. Койчо Коев се оказа с по-здрави нерви от Тодор Христов и заслужено завоюва 6-тото място. В спора за 4-5 място влязоха Николай Галилейски и Веселин Крумов. Те стреляха на 35 метра, като след първата престрелка резултатът им беше равен. Във втората престрелка мерникът на Веселин бе по-точен и той се нареди редом до първенците.

Бягащ глиган 2023Най-голяма атракция на състезанието бе съревнованието за среброто в състезанието. На 50 метра разстояние Мартин Иванов и Веселин Крумов показаха завидните си умения в стрелбата с дълго нарезно оръжие. В оспорваната престрелка Мартин Иванов завоюва среброто като взе 23 от 30 възможни точки. Той получи ваучер от Chameleon Hunting на стойност 500 лева, а бронзовият медалист Веселин Крумов се задоволи с ваучер от спонсора на турнира на стойност 400 лева.

За Ивайло Банков радостта беше двойна, защото отборът му спечели отборната надпревара. ЛРС-Радомир завоюва 182 точки, като остави зад себе си отборите на ЛРС-Айтос със 176 точки и ЛРС-Дупница със 172. Победителите си заслужиха купа, медали, грамоти и индивидуални абонаменти за сп. „Лов и риболов“, както и 100 бр. птици за разселване предоставени от НЛРС-СЛРБ. На сребърните медалисти бяха предоставени 70 броя птици за разселване, а за представителите на ЛРС-Дупница – 50 броя.

Бягащ глиган 2023

На томбола бяха разиграни и награди от спонсорите на турнира. Куфар, предоставен от NANUK, спечели Мартин Иванов. Късметът се усмихна и на Николай Галилейски, който спечели Shotkam от Nordikpredator. Термален монокуляр ATN OTS-XLT 160 2.5-10x спечели Борислав Илиев, а с ваучер за пушка SAUER, предоставен от ZARIMEX, си тръгна Петко Радев. Наградите бяха връчени лично от председателя на ЛРС-Велико Търново Димитър Йорданов.

Турнирът в дисциплината “Бягащ глиган” подготвя ловците за предстоящия сезон на дива свиня, като организаторът на турнира от страна на Националната организация Любомир Стефанов сподели, че е спокоен за безопасността на ловците, предвид високото ниво на стрелба и безопасно боравене с оръжието показано на състезанието.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ