ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Осми турнир по ловна стрелба “Царевец”

хасково

Милка Денева, Велико Търново

Състезатели от клубовете по ловна стрелба във Велико Търново, Стара Загора, Бургас, Казанлък, Плевен, Попово, Варна и Горна Оряховица мериха сили в осмия по ред държавен турнир „Царевец”. Два дена те стреляха по панички в дисциплината „Скийт” и „Двоен трап” на ловно-стрелковия комплекс край старата столица.

Освен мъже, ветерани и кадети, в надпреварата се включиха и две жени – Татяна Рачева от спортния клуб по ловна стрелба във Велико Търново и Красимира Янева от „Сокол 2010” от Айтос.

Десет състезатели си оспорваха първите места в дисциплината „Двоен трап”.

От кадетите най-добре се представи отборът на Стара Загора. Старогазорските състезатели – братята Данимир и Теодор Радеви и Тодор Светославов, заеха и първите три места. А Марин Кирилов от плевенския клуб „ВИА” беше най-точен от мъжете, следван от Димчо Радев и Запрян Запрянов от Стара Загора.

Много оспорвана беше борбата за първото място между мъжете в дисциплината „Скийт”.

Отборът на клуб „ВИА” в Плевен се представи най-добре. На второ и трето място се класираха състезателите от Казанлък и Бургас.

Плевенчани бяха най-добри и индивидуалната надпревара, където първото място зае Илия Кирилов, второто – Владислав Симеонов, и третото – Георги Георгиев.

От кадетите първи в дисциплината „Скийт” се класира Димитър Вардев от Бургас. От ветераните най-много точки спечели Мирослав Миткин от Варна. Татяна Рачева беше единствената състезателка в тази дисциплина и по право беше наградена като най-добрата сред жените.

Класиралите се на челните три места получиха грамоти и медали.

ловна стрелба

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ