ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Във Велико Търново започнаха проявите за Седмицата на лова

Велико Търново, Милка Денева

Началото на проявите за Празника на Съюза на ловците и риболовците в България, Седмицата на лова и опазването на дивеча и новия ловен сезон беше поставено на 5 август във Велико Търново. Два дена тук гостуват членове на Управителния съвет на НЛРС-СЛРБ, председатели на сдружения от страната.

Откриването бе с пресконференция на тема „Екологичната политика на НЛРС-СЛРБ”. Иван Петков, председател на Управителния съвет на националната ловна организация, запозна журналистите с нейната дейност за устойчивото стопанисване и опазването на дивечовото богатство в нашата страна.

104 ловно-рибарски сдружения доброволно се грижат за дивеча, като всяка година заделят по над 6,5 млн. лв. за ловно-стопанска дейност, без да разчитат на финансова помощ от държавата.

В подкрепа на казаното в първия ден на събитието бяха разселени 60 фазанчета. 90-дневните птици, които бяха докарани от фазанарията край Русе, са подарък за ловно-рибарското сдружение във Велико Търново от националната ловна организация.

Търновските ловци и техните гости – членове на Управителния съвет на НЛРС-СЛРБ и председатели на сдружения от страната, пуснаха фазанчетата във временен волиер в землището на с. Хотница. Те ще бъдат тук двадесетина дена, за да се адаптират към условията, после сами ще излетят, за да се разселят в ловните полета и се смесят с местните птици.

От днес и 1600 малки малки балкански пъстърви вече плуват в Хотнишкия водопад. Те ще обогатят рибното богатство в река Бохот.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ