140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС-Павликени – Дружината във Вишовград отново е сред най-добрите

Милка ДЕНЕВА

Традицията се запазва – ЛРД-Вишовград и през този ловен сезон се очертава като една от най-успешните в ЛРС-Павликени. За около месец и половина ловците имаха късмета да повалят повече от 15 диви свине и, както вървят нещата, явно и сега планът за ползване ще бъде изпълнен.

Най-успешен за дружината беше ловният излет, по време на който  паднаха 5 животни. Естествено, когато тръгнаха рано сутринта с пушките и кучетата, ловците от Вишовград не се надяваха чак на такава слука, макар да се бяха настроили да не се приберат по домовете си с празни ръце. Когато кучетата откриха стадото, дойде редът на ловците да покажат, че са добри стрелци. В крайна сметка този излет приключи с пет отстреляни диви свине. Четири от тях излязоха на мушката на Стойко Боянов и едно – на Димитър Петков.

Колкото до теглото на животните – не бяха кой знае колко големи, но определено не бяха и дребосъци – от 80 до 120 кг. На друго се ядосваха от дружината – изпуснаха най-големия глиган от стадото, преценен „на око“ на около 200 кг. Не че не стреляха по него, но животното успя хитро да се изплъзне и да спаси кожата.

Димитър Петков с пълно право се похвали, че на този етап от сезона най-голямото диво прасе, отстреляно от ловната дружина – някъде около 180 кг, е било застигнато от негов куршум. До края на свинския лов има достатъчно време и ловците от Вишовград се надяват да падне и по-едър глиган, а не само да се изпълни планът за ползване.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ