140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Гатерът край с. Рилци набира популярност

Кузман ПЕТРОВ

Да ви ги представя: Слави Каймакански, Антон Николов и Ивайло Герасимов. Членове на 45-а ловна дружинка в с. Рилци към ЛРС-Благоевград. Любимото хоби – ловът, ги свързва и с една обща страст и неудържимо влечение – да имат качествени ловни кучета. Съвсем не е случаен фактът, че Слави Каймакански е председател на „Национален клуб българско гонче“. През това лято по идея на тримата приятели в крайградския парк на Благоевград – Бачиново, беше организирана и национална изложба с работни изпитания на породата българско гонче.

От натрупания опит и наблюдения тримата съмишленици са наясно, че освен доброто родословие на ловните кучета, съществен принос за техните работни качества има и адекватното обучение. За постигането на добри резултати тримата приятели решават да си изградят полигон за обучение на ловни кучета за лов на дива свиня. За целта участват в конкурс на община Благоевград за ползване на концесия на терен от 110 дка в землището на с. Рилци. Те са въодушевени от реализацията на идеята и заради прекрасните ландшафтни дадености на въпросния терен – разнообразна растителност с диворастящи плодни дръвчета: орехи, круши, киселици, а също и подходящи за укритие гъсталаци и водоем.

За изграждането на съоръжението тримата ентусиасти хвърлят неимоверно много усилия, работа и средства. Разбира се, с помощта и участието на техни приятели ловци от местната дружинка и региона. И когато това усилие придобива завършен вид, се пристъпва към най-същественото – купуват се две диви прасета – едното 60 кг, другото около 15-20. Както си му е редът, солидарно ги кръщават с благозвучните имена Генчо и Пенчо. Полигонът бързо придобива популярност и за съвсем кратко време тук ловци от ЛРС-Благоевград и съседни сдружения докарват ловни кучета, за да изпитат качествата им при работа по дива свиня. Гатерът край Рилци още от септември започва да домакинства на регионални състезания за изпитания на кучета-свинари.  

Голяма част от свободното си време Слави Каймакански, Антон Николов и Ивайло Герасимов прекарват на полигона в търсене на нови идеи и решения, за да се превърне съоръжението в място, където освен да провеждат чисто практически занимания, да могат да прекарват в приятна обстановка и времето извън обичайните професионални ангажименти.

Делото на тримата приятели е пример, който заслужава внимание и адмирации. Ако искате да се уверите в тези твърдения или да обмените опит, позвънете на тел. 0886585884. Слави Каймакански гарантирано любезно ще ви информира за всичко, което ви интересува.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ