140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Хасковските ловци вдигнаха наздравица за 120 годишнината на сдружението

Наздравица за успешен лозен сезон вдигнаха в Хасково близо 250 членове на сдружението на традиционната  вечеринка, организирана от управителния съвет. Този път тя бе посветена на 120 годишнината на хасковското сдружение, под чийто знак преминаха досега различни прояви на организацията. Да споделят празника дойдоха председателят на УС на НЛРС-СЛРБ инж. Иван Петков, гости от държавни и местни институции и  ловни сдружения от региона.

Успешен е засега новият ловен сезон за 35-те дружинки в общините Хасково, Стаамболово и Минерални бани. 53 диви прасета са отстреляли ловците от хасковското сдружение само през последния месец. Дружинката в с. Родопи е уцелила 10 глигана, в Тънково – 5, Въгларово – 4. Под точния мерник са попаднали също 40 чакала, 27 лисици, 166 зайци, 106 диви патици. Благодарение на отличната подготовка зимното подхранване на дивеча върви ритмично, хасковските ловци продължават и обогатяват отколешната традиция да се грижат за природата и да увеличават дивечовото богатство, отбеляза заместник-председателя на сдружението Желязко Живаков. Той припомни организирането на  различните инициативи през 2016 г., посветени на юбилея на сдружението. Първенците от провелото се при голяма масовост състезание по стрелба получиха купи под аплодисментите на колегите си.

С приветствие към ловците се обърна инж. Иван Петков, който ги поздрави по случай 120 годишнината и пожела новата 2017 г. бъде успешна и благодатна, с мисъл за красивата българска природа и нейното опазване.

На изпълнената с ведро настроение вечеринка не липсваше и маса, отрупана  с дивеч – свидетелство за  богатството на живата природа в хасковския край и за майсторството на поколения ловци. Възхита предизвика и специално украсената торта за големия юбилей.

 

Златка Михайлова

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ