140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

И тази година резултатите на ЛРД-Паницово впечатляват

Георги НИКОВ

През изминалите два месеца от настоящия сезон за лов на едър дивеч, в района на ЛРД-Паницово към ЛРС-Поморие паднаха двайсетина диви свине. Ловищата се намират в Източна Стара планина край Дюлинския проход. Там има чудесни условия за развитието на популацията от диви свине и всяка година ловците постигат силни резултати.

Председателят на дружината Христо Христозов сподели, че отстреляните екземпляри са едри и много хубави. Ловецът Стилиян Вълков е повалил 150-килограмов глиган, а колегите му Георги Стоянов и Красимир Михалев, който миналия сезон се сдоби с трофей, оценен със златен медал, също са имали добра слука. Отстреляните от тях екземпляри са били с глиги с дължина 22 и 23 см. Най-доволен естествено е Стефан Калчев, който не само отстрелял 150-килограмов глиган, а е записал на сметката си още 4 животни.

„Последното диво прасе, паднало в края на ноември, тежеше 130 кг. То идваше към мен и в мига, в който трябваше да го отстрелям, се получи гълчава от група ловци и животното тръгна в друга посока. Така слуката се падна на Веселин Кръстев“, сподели атрактивният председател Христо Христозов.

За успехите на дружината допринасят значително съвестните грижи, полагани от колектива. В местообитанията на животните постоянно се изнася фураж, като всяка седмица задължително се зарежда царевично зърно. ЛРД-Паницово беше първата в ЛРС-Поморие, която още преди много години си купи 6 електронни хранилки. Те са поставени на места, навестявани често от дивеча – в райони с максимално спокойствие за дивите животни. Ловците са много доволни от автоматичните хранилки, тъй като са икономични и пускат царевицата през точно определено време. Те се зареждат по-рядко и така храната за дивеча се разходва по най-правилния начин.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ