140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Навръх Коледа: Лед скова софийските водоеми

Най-големите ентусиасти от столицата имаха възможност да „начешат крастата“ с подледен риболов навръх коледните празници. Софийските баластриери замръзнаха и даже натрупаха солиден лед от 10-12 см, което ги направи достъпни за широката рибарска аудитория.

По традиция най-оживено е на баластриера Враждебна край Софийското летище. Повече хора се струпват откъм квартал Враждебна. Там първите смелчаци стъпиха на 4-5 см лед още преди празниците, но вече ледената покривка е стабилна. Правят се прилични серии от неголеми костури, като от време на време изненадват и такива от длан до педя. Хващани са и единични едри бабушки, но те определено не могат да конкурират по-многобройните костури. Най-силното време са сутрешните часове, по обяд кълването се разрежда.

На Долни Богров също има здрав лед, като и там раираните хищници са основна цел. Като цяло обаче резултатите са по-скромни в сравнение с Враждебна.

Лови се по различни методи: на плувка, на мормишка и на зимна блесна. Всеки според своите предпочитания в подледния риболов.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ