140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Най-много нарушeния по Никулден – във Варна

 

Общо 255 кг риба с неустановен произход или недобро качество е конфискувана по време на повсеместните проверки по Никулден, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните.

Най-голямото количество риба – 155 кг, е конфискувано във Варна (включително 140 кг пушена скумрия и 15 кг хайвер). Инспекторите към Областна дирекция по безопасност на храните в област унищожиха 100 кг охладен шаран с изтекъл срок на годност. Рибата е съхранявана съвместно с годни за консумация риби.

По време на проверките е преустановена реализация на риба от два нерегламентирани обекта в гр. Луковит, област Ловеч и гр. Етрополе, област София. За установените нарушения са съставени общо 4 акта.

Инспекторите са конфискували 11 кг жива риба без документ за произход в област Стара Загора. Рибата е предадена за изхранване на животни в зоопарка на града. Открити са нарушения по поддържане на системите за управление безопасността на храните – нередовно водене на записи и неизпълнение на мониторингови програми за контрол на хигиената в област Варна, Габрово, Плевен, Силистра, София-град, София-област.

Част от проверките са извършени съвместно с Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, Националната агенция за приходите и Комисията за защита на потребителите.

standartnews.com

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ