140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

От в. “Наслука”: Как да направим лабрадора отличен патичар

Лабрадор ретривърите са отлични кучета за апортиране. По време на лов на патици, вашият лабрадор ще седи, притаил се, докато не получи знак да донесе отстреляния дивеч. Имайте предвид, че правилно обучените ловни кучета трябва да донесат вашия трофей дори тогава, когато по пътя си попаднат на още няколко отстреляни патици или нещо друго, способно да отвлече вниманието им.

                                     КЛЮЧОВИ ФАКТОРИ ЗА УСПЕХА

След като сте разбрали, че породата лабрадор ретривър е именно това, което ви е нужно, трябва да изберете вашия бъдещ ловен помощник. Следва да се отбележи, че сериозните ловци предпочитат екземпляри, чиито предци са заемали първи места в някакъв вид състезания и изпитания. Съществува голяма вероятност кутретата с подобно родословие да имат навиците, издръжливостта и инстинктите, необходими в лова. Но в допълнение на всичко това, избраният от вас лабрадор трябва да бъде внимателен и в дружеско разположение.

След като се спрете на дадено куче, започнете да го дресирате, постепенно приучавайки го към основните команди за послушание. Преминавайте плавно към по-сложния „материал“.

За да усвои лабрадор ретривърът по-добре базовите команди, старайте се да ги използвате колкото е възможно по-често. Никога не забравяйте да хвалите кутрето за това, което е направило успешно. Така вашият тандем ще става все по-сплотен.

     ВЛЮБВАНЕТО ВЪВ ВОДАТА ПРЕВРЪЩА КУЧЕТО В ИСТИНСКИ ЛОВЕЦ

Следващият етап в обучението е запознанството на вашия лабрадор с околната среда и най-вече с местата, където ще се провежда ловът на патици. Изключително важно е, вашият малък асистент да се влюби във водата. Когато той стане достатъчно голям, започнете да го учите да скача във и от лодка.

Пълният материал е публикуван във в. „Наслука“, бр. 50 от 2016 г. Ако сте пропуснали да си вземете любимия вестник, можете да направите това при нас – в редакцията. Адресът е: София 1040, бул. „Витоша” №31-33, ет. 6.

Можете да се свържете и с отдел „Разпространение“: тел.: 0896 806 324, Красимир АЛЕКСОВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ