140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Разселиха 300 фазана в ЛРС-Оряхово

Точно преди коледните празници Националното ловно-рибарско сдружение осигури 300 фазана за разселване в ловностопанския район на ЛРС-Оряхово. Акцията по обогатяването на природата се проведе на територията на община Оряхово, като птиците бяха пуснати в ловните полета на дружините в Селановци, Долни и Горни Вадим, Оряхово 10 и 11, Крушовица и Манастирище. Фазаните са получени от стопанството на фирма „Сокол-БЛРС“ в Русе. Ловно-рибарско сдружение в Оряхово планира през следващата година да разсели още 2000 фазана.

Спешното възстановяването на популацията от този вид пернат дивеч се налага, тъй като през есента паленето на стърнищата в областта беше масово и причини стряскащи щети на дивеча. Птиците, които не изгоряха в пламъците, масово мигрираха през р. Дунав в съседна Румъния. Така изгоряха и средствата на ловците от ЛРС-Оряхово, инвестирани в закупуването и разселването на пернат дивеч.

Горнооряховските ловци поставиха остро проблема с ширещата се безнаказаност за умишлено палените земеделски площи пред всички държавни институции и чакат решения, които да предпазят дивеча през следващата година от унищожение.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ