140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Риболовът пази от инфаркт

Учените отново и за пореден път се убедиха, че риболовът като спорт въздейства благотворно върху човешкия организъм. Този път изследвания са проведени с 2 хиляди доброволци в Русия на възраст от 65 до 75 години.

Обособени били три групи от включените в експеримента риболовци. Първата била ангажирана да провежда риболов по няколко часа в седмицата. Втората имала задача да удвои времето за престой на водоема в определени дни от седмицата, а третата привидно била привилегирована с ангажимент всеки ден да държи въдица по няколко часа.

Накрая всички риболовци били щателно подложени на медицински изследвания. В най-добро здравословно състояние и с подобрени показатели на сърдечната дейност се оказали хората от втората категория. Медиците са убедени, че това на практика снижава риска от инфаркт с 50%.

Аргументите за благотворното влияние на любителския риболов са очевидни: хората излизат с идеята да почиват активно сред природата, без да гонят норми и задължителни резултати. Такива изводи прави порталът „The Russian Times“, анализирайки проведеното изследване.

 

 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ