140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Същински исполини отстрелват в Батовата гора

Георги ГЕОРГИЕВ

Радващи са постиженията през тази есен на ЛРД-Любен Каравелово, която е част от ЛРС-Варна. Нейният председател д-р Цветан Градинаров ни информира, че ловците са отстреляли 4 много едри глигана. Първата слука е била на Петър Атанасов, заместник-председател на дружината. Здравият и агресивен глиган тежал над 250 кг.

„Изстрелях 4 куршума по глигана. Получи се голям екшън, който никога няма да забравя. Докато зареждах втория път, раненото животно се ориентира по шума и се насочи към мен. Отместих се назад и стрелях с четвъртия, фатален за глигана, куршум от съвсем близка дистанция. Гигантът се строполи на земята. Това стана в горските подрасти в Батовата  гора. Радвам се, че първата ми слука за тази година беше изключителна. Глигите на животното са дълги 22.5 см“ – разказа Петър Атанасов. Той сподели още, че всеки ловен сезон се радва на отстрел. През миналия само в първата гонка на един излет е повалил 7 диви свине. Той е много доволен, че е сред ловци, които са формирали хубав колектив и излетите преминават при високо ниво на организацията. Дружината полага постоянни грижи за дивеча, като ЛРС-Варна осигурява нужните фуражи.

„Доволни сме и от отношението на сдружението, и от неговия председател Колю Панайотов. Много ни помагат и смея да кажа, че сме една от най-добрите дружини в района. Миналия сезон завършихме с 13 диви прасета, надяваме се сега да надхвърлим тази бройка, защото движение на животни в ловищата ни има. Също така разполагаме с отлични ловни кучета, на които разчитаме при всеки излет. Те са на гонача Стоян Драгулев, най-възрастния ловец в дружината, който е изцяло отдаден на ловната страст“ – завърши разказа си Петър Атанасов.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ