140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

В ЛРС-Шумен монтираха 40 електронни хранилки

Георги НИКОВ

В последните години ЛРС-Шумен направи много за подобряване грижите за дивеча, което естествено се отразява положително и на резултатите в отстрела. Тази есен на територията на всички ловни дружини в сдружението бяха доставени и монтирани 40 електронни автоматични хранилки. Бяха избрани най-подходящите места, така че да се предотвратят и евентуални посегателства.

Както е известно, електронните хранилки са много икономични и осигуряват храна в точно определено време, което създава навици у дивите животни и те постоянно се навъртат в съответния район.

„Специално за благородните елени и сърните в средата на ноември бяха изградени и три нови хранилки в землищата на дружинките край Шумен. Тяхното разполагане бе съобразено с факта, че представителите на двата вида се задържаха именно в тези райони и след сватбуването не се преместиха другаде, както става обикновено. На базата на собствените ни наблюдения предполагаме, че едрият дивеч ще презимува там и затова пристъпихме към създаването на новите съоръжения“, сподели Стоян Иванов, специалист по лова в ЛРС-Шумен.

За зимата сдружението е осигурило достатъчни количества царевица и пшеница, както и бали люцерна и сено. Освен това тази есен в горите на Лудогорието имаше много добро плододаване от жълъд, който е добра храна за дивите свине.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ