140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

За ЛРД-Хотница сезонът върви по план

Милка ДЕНЕВА

„От началото на сезона сме отстреляли 8 диви свине – сподели Яни Каркоров, председател на ЛРД-Хотница към ЛРС-Велико Търново. – Няма начин, ще изпълним плана си за отстрел, макар че изпуснатият дивеч е повече от поваления”.

Както се вижда, успешен е и този сезон за хотнишките ловци, макар че имат само един излет с отстреляни две диви прасета. При останалите падаше или по едно, или слука липсваше. В Предни години имаше случаи, когато за един ден падаха по 4-5 животни.

Към момента най-голяма е слуката на Пламен Парашкеванов, един от младите, но вече опитни ловци в дружината. Той повали глиган с тегло 180 кг, както и едно по-малко животно. Още в самото начало на излета, при който пада едрият екземпляр, част от кучетата на дружината откриват стадо диви прасета. Между тях е и солидният глиган, който бързо разгонва част от четириногите „ловци” и побягва. Попада обаче на останалите кучета и, опитвайки се да ги избегне, излиза точно срещу пусията на Пламен. Ловецът е в „пълна бойна готовност“ и с три изстрела поваля дивото животно. После през смях разказва на колегите от дружината, че видял как глиганът първо се окъпал в една локва, преди да продължи към него. „То и на снимките, които направихме, си личи, че е кален,” смее се Яни Каркоров.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ