140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Бивш френски футболист шокира света с отстрела на слон

Бившият вратар на френските футболни отбори „Олимпик” Марсилия и „Олимпик” Лион , 55-годишният Паскал Олмета, шокира све-та, публикувайки видеоклип от свое ловно сафари в Зимбабве, на който се вижда агонията на отстрелян от неговата ловна група слон. Олмета публикува снимки, промоциращи видеото, на благотворителния сайт на своите деца. Бившият вратар заяви, че е участвал в лова, тъй като популацията на слоновете в Зимбабве е нараснала прекалено много.

Четириминутният клип по казва как Паскал Олмета и ловен гид, въоръжени с карабини, преследват слон, след което прозвучава изстрел и слонът пада на земята в агонизираща болка. Следва довършващ изстрел в главата на животното. Малко след това двамата ловци започват да се смеят, поздравяват се и позират за снимки с трупа.

Маша Калинина от благотворителната организация „Международно общество за хуманност” заяви следното по повод публикуването на видеоклипа: „В момент, когато светът е изправен пред криза с бракониерството на слонове и всеки ден се убиват по 100 слона е абсолютно отвратително да видиш как някой празнува отнемането на живота на невинен представител на този вид. И за какво? Всичко това само в името на забавлението ли? Този лов се е състоял в Зимбабве, страна печално известна с корупцията, където най-вероятно дори малка част от парите, които Олмета е похарчил за отстрела, не са отишли за опазване на животните, а по всяка вероятност са влезли в джобовете на корумпирани чиновници.“

 

Димитър Константинов

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ