140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Добре дошли в Меката на подледния риболов язовир „Батак“

Заради прекалено меки зими през последните няколко години родопският язовир „Батак“ така и не хващаше здрав лед. Сега вече е почти изцяло запечатан, а прогнозите на синоптиците за студен януари дават надежди, че ще се отворят доста възможности за успешен подледен риболов.

Да уточним, че там обект номер едно и зиме, и лете е костурът. Ловят го повсеместно и по всички познати методи. При зимни условия като класика за него се възприема комбинацията от мормишка и естествена стръв. Понякога се явява и интересна конкуренция от едри бабушки.

Все пак не е зле да се знае, че в „Батак“ се подвизава и бяла риба, а отскоро се завъди и щука. Пътят към тези хищници при зимни условия е труден, но не невъзможен.

В по-далечното минало язовирът си беше спечелил славата на Меката на подледния риболов у нас, понеже на леда се събираха стотици любители на екстремния риболов от цяла България. Дали не е време да си спомним за доброто старо време?

В околностите на язовира има достатъчно възможности за нощувки по хотелчета и вилни селища, така че един уикенд на „Батак“ може да се окаже много приятно преживяване за рибари и любители на зимните прелести.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ