140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Ловец блесна на международно състезание за птичари край Ниш

Автор: Иван Стефанов

 

Огромен успех постигна ловец и треньор на ловни кучета от Монтана. На престижното международно състезание “Caccia Starne Kontinentali” в Сърбия. Георги Захариев завоюва оценки „отличен”, „много
добър” и „добър” с епаньол бретона Реа Бендида и курцхара си Беа Тига.

Успехът на българския състезател е невероятен и е изключително признание за качествата и възможностите за развитие на родната ни ловна кинология, коментираха експерти.

Състезанието “Caccia Starne Kontinentali” за кучета-птичари се организира всяка година от италиански кинолози, но се провежда край сръбския град Ниш заради добрата популация на диви яребици в
региона.

В първия ден на участието си Георги Захариев с Беа Тига – курцхар на 18 месеца, получи оценка CQN (Добър). 14-месечният епаньол бретон Реа Бендида за съжаление не откри на терена яребици и остана без оценка, но пък показа отличен стил на работа. През втория ден българският съзтезател и кучетата му направиха страхотен удар.
Под вещото водене на За хариев Реа Бендида завоюва с перфектната си работа оценка ECC (отличен), а Беа Тига въпреки лошото време откри и маркира пернатия дивеч и заслужи оценка MB (Много добър).

Дебютът и успехът на Захариев на международното състезание са впечатляващи и нареждат България сред световните лидери в ловната кинология. Тежестта на спечелените високи оценки е още по-голяма, ако се вземе предвид, че българският треньор се явява за пръв път на този форум, а кучетата му са млади, женски и са проявили способностите си в конкуренция с най-добрите в света.

 

Повече четете в бр. 1 на вестник “Наслука” на 4 януари

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ