140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Ловците в Бургас недоволни от забраната за лов

“Има една поговорка, че който сее ветрове жъне бури и тя не е случайна. Този път най-отговорно заявявам, ще си го отнесат.” Това заяви афектираният ловен експерт и секретар на едно от най-големите ловни сдружения в страната „Лебед“ Невен Каравасилев в следствие на издадената заповед за забраната за лов заради птичия грип.

Според него такава забрана не е нито реална, нито справедлива и най-малкото трябвало да дойде преди Нова година, а не в началото на месеца, когато вече разрешителните за лов са издадени. „Заповедта дори е неграмотно написана. Понятие „пернат“ дивеч в ловната терминология не съществува! Има мигриращ, водоплаващ, местен дребен и т.н. дивеч, но „пернат“ за първи път чуваме. Изключително сме подразнени от това, което се случва и ще си го отнесат и министри, и управляващи… Ние не сме малко, 120 хиляди души сме и оттук нататък ще си преосмислим въобще политиката ни към държавата“, обясни Каравасилев.

Тази година предстои смяна на председателя на националната организация, смяна на Управителен съвет на национално ниво и най-вероятно цялостната политика на националната организация ще бъде коренно променена, заканиха се ловците.

 

Източник: e-burgas

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ