140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Рибарските протести продължават

Рибари от цялото Черноморие подготвят протести във Варна на 5-и януари. С шествие на риболовните корабчета през Варненския залив те ще изразят недоволството си от методите на работа на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Това ще е третият протест на професионални риболовци през последните 20 дни.

Конфликтът започна още в средата на декември, когато рибарите от Балчик първи поискаха оставки на служители в Изпълнителната агенция. Два дни по-късно простести имаше и в Бургас. От бранша обвиниха ръководството на Агенцията в некомпетентност, а инспекторите – в тормоз. Тогава с протестиращите се срещна изпълнителният директор на ИАРА Валентин Вълков. Той отхвърли обвиненията и обеща да разглежда лично всички оплаквания от негови служители.

Въпреки мирните си намерения, шествието на риболовните лодки в четвъртък ще затрудни трафика във Варненското пристанище. С действията си рибарите се надяват да привлекат вниманието на министерството на земеделието и на отговорните за бранша институции и да предизвикат конструктивен диалог.

БНТ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ