НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Шефът на ИАРА-Пловдив Христомир Копчев: През 2016 г. са отчетени най-много нарушения

През 2016 година в Пловдивска област са отчетени най-много нарушения, свързани с риболов с непозволени уреди и с по-голям брой въдици, отколкото е разрешено в закона. Това съобщи за Радио „Фокус“-Пловдив Христомир Копчев, началник на отдел „Рибарство и контрол” към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА)-Пловдив.

По думите му има и много нарушители, осъществяващи риболов през тъмната част на денонощието и без съответния документ или риболовен билет.
„За 2016 година има съставени 76 акта за установяване на административно нарушение, респективно на базата на тези актове има издадени 76 наказателни постановления. Влезлите в сила са 37 на брой, като по останалите се водят дела. Има и проблеми с връчването на наказателните постановления“, коментира Копчев. Той посочи, че през 2016 година служителите на ИАРА-Пловдив са извършили общо 561 проверки, като при тях са конфискувани 3800 м риболовни мрежи и 20 въдици. Броят на проверените риболовци е 6910. За изминалата година са извършени и 57 проверки по сигнали на граждани.

В Пловдив са издадени 623 билета за любителски риболов, като общо за областта са над 20 000.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ