140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Сняг, студ и костури на язовир „Голям Беглик“

При връхлетялата ни истинска зима да се пътува с автомобил към Родопите си е рисково начинание. За рибарите обаче пречки няма. Тези, които са успели да се доберат до леда на язовир „Голям Беглик“, са останали доволни от изявите на рибата.

Ловят се костури от всякаква големина. Като бонус излизат и доста едри парчета от порядъка на 300-500 г. Печелившият тактически вариант за пореден път се оказва мормишката, в комбинация с хирономуси или пинки. Много е важно обаче да се намери пасаж, понеже рибите са групирани в определени територии и няма как да се разчита на траен улов от всяка пробита дупка в леда.

Язовирът замръзна изцяло едва от около седмица, но това забавяне е характерно за него, заради големите дълбочини. Близките язовири „Широка поляна“ и „Малък Беглик“ хванаха лед още през декември.

При очертаващите се трайни студове през януари по всичко личи, че ще има достатъчно възможности за подледен риболов не само в Родопите, но и по равнинни водоеми в страната. Но внимание с минусовите температури: продължителен престой на леда е опасен за здравето!

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ