140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

В Пловдивска област продължава акцията по умъртвяването на заразените с птичи грип птици

Агенцията по безопасност на храните в Пловдив продължава акцията по умъртвяването по хуманен начин на заразените с птичи грип птици, каза директорът на регионалната служба на БАБХ д-р Камен Янков. До момента са умъртвени 90 000 патици и близо 110 000 кокошки-носачки. По думите на д-р Янков огнища на болестта са констатирани в 10 населени места в региона, а мерките за биосигурност се въвеждат и във ферми, които са в радиус от един километър около тях. 
Акцията се извършва със съдействието на полицията и ДАНС, които осъществяват и контрол по отношение на въведения пропусквателен режим на всички автомобили в 3-километрова зона от огнищата на Инфлуенца, добави д-р Камен Янков. За да се избегне евентуално разнасяне на вируса, е забранен достъпът и на екарисажни коли в предпазната зона, добави директорът БАХБ в Пловдив. 
От РЗИ в Пловдив казаха, че всички лични лекари в населените места, където има случаи на птичи грип, са предупредени да издирят и проведат 10-дневно наблюдение на лицата били в директен контакт със заразени птици. Директорът на инспекцията Ваня Танчева-Манчева добави, че на този етап няма регистрирани хора с това заболяване. 

 

Източник: БТА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ