140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Внимание: Газови дупки на язовир „Душанци“

Средногорският язовир „Душанци“ вече е здраво заледен и рибари щурмуват разлятата приустиева част, където се влива река Тополница. Хващат се бабушки и костури, като и двата вида имат трайно присъствие и може да се получи силен риболов, според избраната тактика.

Трябва обаче де предупредим, че заради тинестото дъно в тази част на язовира се образуват опасни газови дупки и около тях ледът е изтънен и опасен. По принцип тези места се забелязват при липса на сняг и може да бъдат избегнати, но при дебелата снежна покривка остават скрити и трябва повече внимание при преходите по леда и работата с ледобура.

Да напомним, че наличието на спасителни средства при зимен риболов е задължително. Освен това не предприемайте самостоятелни експедиции, най-уместно е да сте в група, за да може да се помогне на приятел, в случай на нужда.

При падналия обилен сняг има и други затруднения по отношение на „Душанци“ – да се стигне до язовира по недотам здравите пътища в опашната му част. Разчитайте само на високопроходими автомобили.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ