140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Задържани са двама системни нарушители на горското законодателство

Двама системни нарушителин а Закона за горите са задържани при извършената вчера съвместна специализирана акция на служители на Регионална дирекция по горите – София, Дирекция „Жандармерия” и ДГС Ботевград. Лицата са заловени в момент на извършване на сеч на немаркирани дървета и товарене на незаконно добитата дървесина в моторно превозно средство. Нарушението е констатирано в землището на с. Рашково, общ. Ботевград.

За констатираните нарушения на двете лица са съставени общо 5 акта. Задържани са превозното средство и натоварените в него дърва за огрев, както и един бензиномоторен трион.

Установено е, че става въпрос за системни нарушители, единият от които с 10, а другият с 8 акта по Закона за горите от последните години. 

При съвместната акция, отново през вчерашния ден, в землището на с. Скравена, общ. Ботевград са задържани 3 бр. каруци, 3 куб. м дърва за огрев и два бензиномоторни триона.

За констатирани нарушения на Закона за горите за периода от 5 до 25 януари 2017 г., при извършени рутинни проверки в обхвата на дейност на Регионална дирекция по горите – София, служителите й са съставили над 30 акта.

Задържани са два микробуса, два джипа, два леки автомобила, един бензиномоторен трион и над 20 куб. м дърва за огрев.

Акт за констатирани нередности в документацията е съставен на собственик на обект, в който постъпва, преработва и се експедира дървесина в с. Говедарци и на лицензиран лесовъд, допуснал сеч на дървета в землището на Нови хан без издадено позволително.

 

Дирекция „Информационно обслужване и връзки с обществеността“   

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ