140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

КСР „Янтра“ – скритият претендент за титлата по подледен риболов

Тимът на „Янтра“ Горна Оряховица участва за четвърта година в шампионата на ледените рицари. Като дебютанти се нареждат непосредствено зад отборите от призовата тройка, а на следващата година вземат бронзови медали. Следва лек отлив с по-задно класиране, за да избухнат тази зима с първо и трето място от провелите се досега два турнира. Така момчетата от „Янтра“ се превърнаха в основни претенденти за титлата и конкуренти на шестващия през последните години лидер – тимът на „Майсторски риболов“.

Да се върнем към най-силната им досега 2015 година. Още тогава загатнаха за потенциала си с гръмка победа на турнира на язовир „Голям Беглик“ и то с рекорд – четири първи секторни места за четиримата състезатели в един манш. Досега такова нещо не беше се случвало в историята на шампионата по подледен риболов. И още един рекорд от тогава – 10 кг индивидуален улов в актива на капитана Никола Стефанов.

В сегашния си състав освен капитана, са Спасимир Донев, Виктор Рангелов и Станислав Кузов. Играят заедно втора година и може да се каже, че са натрупали достатъчно опит. Разчитат на отборната игра и твърдят, че именно на това се дължат успехите им. Спасимир Донев, завършил втори в индивидуалното класиране на язовир „Батак“, споделя специално за „Рибар“:

„В първия кръг на „Широка поляна“ си играхме нашата игра – на сигурно, с мисълта да няма изпаднали назад в класирането. Тръгнеш ли да гониш серия от риби в някоя печеливша дупка може и да се издъниш. Така и отборът потъва в класирането. С втори и трети места в секторите взехме своето. След първия манш леко поизостанахме, но не променихме тактиката си, а конкурентите ни поеха някои рискове и това ги провали. Взехме победа и естествено, апетитът дойде с яденето. На „Батак“ също изградихме отборна тактика, в която всеки се стремеше да спазва уговорката, направена на база впечатленията от петъчните тренировки. Останахме трети, но там всяка уловена риба разместваше отборите в челото. В крайна сметка ще се борим с „Майсторите“ за титлата по време на финалния турнир. Имаме малка преднина от първите два кръга, но тогава всичко е възможно…“

Любопитната история по създанане на отбор от софиянци, които защитават честта на Горна Оряховица, може да прочетете в бр. 6 на в. „Рибар“, който излиза като част от в. „Наслука“.

Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ